Румяна Арнаудова: Над 500 са бегълците от правосъдието

Измежду тях е и свързваният със скандалния приватизатор Борис Бояджиев Петко Митевски от Троян


Над 500 са бегълците от правосъдието с влезлите в сила наказания „лишаване от свобода“ и „доживотен затвор“. Бройката на е окончателна, тъй като тя е само по данни на половината прокуратура“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

По разпореждане на Цацаров се подготвят справки колко са осъдените, които са избягали от правосъдието.

Данните ще са готови до 2-ри февруари. Точно заради това бройката може да се окаже по-голяма. 

Арнаудова припомни и три случая на бегълци от правосъдието, които са изчезнали във времето, докато присъдата им е пътувала от ВКС до първоинстанционната прокуратура. Единият е Атанас Божинов, осъден за двойно убийство на македонски граждани, другият е Костадин Тасев, който бе осъден на 12 години затвор за сексуалното посегателство на сина си Сашко, а третият е на осъдения на 9 години затвор за убийство Евгени Петров. Той все още се издирва. 

Привеждането на присъдите в изпълнение винаги е било приоритет на прокуратурата“, увери Арнаудова. Тя добави, че в нейната практика като магистрат не е срещала случай, при който присъдата да е постъпила в прокуратурата и още в същия ден да не е изпратена на Главна дирекция „Охрана“ за задържане на подсъдимия. 

Издирваният Петко Митевски - шурей на скандалния приватизатор Борис Бояджиев
Издирваният Петко Митевски – шурей на скандалния приватизатор Борис Бояджиев

Защо скандалният приватизатор Борис Бояджиев прикрива Петко Митевски, въпреки предупрежденията в стил 90-те години, периодът в който Бояджиев става от бедняк – милионер по един скандален начин, за който медията вече писа.

Припомняме, че вече писахме по темата на 18.12.2017г.

Коментари