ПРОТЕСТ В ЛОВЕЧ!


„Помогнете си сами, за да Ви помогне Държавата“ беше призивът на близо 1000-та души, работещи в ловешки предприятия, които не са получили заплатите си за над 3 месеца. Работещите питаха, докога ще продължава геноцидът над тях?

В разкази на присъстващи, ловешки предприятия са забавили плащания над 3 месеца, масово, на работещи в същите, като някои от заводите дори целево са теглили кредити, за да погасят заплатите на работниците си. Нещо повече, със същите пари са разсрочени няколко месеца, но не са погасени задълженията към работниците. Синдици и синдикати в местните предприятия удобно няма, а за правата на работещите няма кой да гарантира.

Присъствали на мирния протест стигнаха по-далеч, изявявайки сигурността си, че и работещи в други предприятия имат същия или подобен на техния проблем, но от страх да не загубят и малкото, което взимат не са излезли на протеста.

Разбира се, проблемът на работещите няма как да бъде разрешен от общината, но техният призив е към всички институции: Нека всички които имат забавени заплати да излязат и да поискат от Държавата това да спре. Всеки работодател, който забавя трудовото възнаграждение на работещите си служители повече от един месец, както е описано в трудовия договор, да си понесе последствията.

Колегите от телевизия СКАТ се свързаха с кабинета на Кмета на Община Ловеч и се разбраха с протестиращите за допълнителна среща в понеделник 26.09.2016, на която да бъде обсъдена помощта от страна на Община Ловеч.

Източник: lovechnews.bg

Коментари