Прокуратурата погва ближещия тоалетни Христо Гешов след сигнал на ПИК – разследват го за измами с благотворителни средства


Прокуратурата погва след сигнал на ПИК скандалното лице Христо Гешов, представящ се без никакво основание за журналист, съобщиха от там в отговор на запитване на медията ни. От софийска районна прокуратура ще образуват досъдебно производство срещу него. То ще установи евентуални деяния по смисъла на НПК около дейността на Гешов във фондацията му, която представял като благотворителна, но според свидетели откраднал парите и измамил доста хора, включително политици.

Първо ПИК съобщи за това в своя публикация по интервюта със свидетели и прокуратурата се е сезирала след запитването й за Гешов. Оттам нямат информация защо той е охранявано от МВР лице и се плаща за комфорта му с държавни пари. Причината е, че информацията била служебна.

Медията ни вчера съобщи, че министерство на вътрешните работи скандално отказа информация по повод охраната на Гешов. С витиевати обяснения крият защо се хаби месеци наред обществен ресурс и човешка сила, за да се пази с пари на данъкоплатците подобен човек.

Гешов нашумя след като в порно сайт изтекоха шокиращи клипове как облизва пръста си, след като преди това се вижда как си бърка в отзад. След това облизва и тоалетната чиния.

Скандалът беше огромен, тъй като въпросното лице, което може да бъде видяно на множество снимки да прегръща подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, след това изчезна.

Гешов се изплъзнал от охраната си от МВР, която по неофициално информация го пази като защитен свидетел. Ближещият тоалетни бил основен рупор по делото срещу кмета на Червен бряг за общински далавери.

ПИК изпрати въпроси до МВР, за да стане ясно какъв свидетел изобщо може да е подобно лице, както и защо се плащат пари на данъкоплатците за охраната му. Такива зададохме и на прокуратурата, откъдето по нашия сигнал са се сезирали и ще проведат разследване срещу Гешов за скандалната му уж благотворителна дейност.

Коментари