Присъда на Ловешки окръжен съд по делото за трагедията край Лесидрен


Днес, 01 юли, почти единадесет месеца след трагедията край Лесидрен, случила на 11 август 2015 година, когато Филип Михайлов предизвика ПТП, в което загина нашата съгражданка Велислава Цанкова, по-късно в болница „Пирогов“ почина и Марино Цветанов, а Петя Божкова като по чудо оцеля с множество наранявания, определени от съда като различни степени на телесна повреда, съдия Йовка Казанджиева най-накрая излезе с присъда по делото на първа инстанция.

След неявяването на д-р Боянова, направила аутопсията на Марино в „Пирогов“, на предишните заседания, сега тя беше доведена принудително и даде своите показания. Очакваше се да има и оглед на двата автомобила, участвали в гонката, предизвикала трагедията, но с всеобщо съгласие беше преценено, че няма нужда от пореден оглед и бяха приети техническите експертизи. Съдията даде кратка почивка, след което започнаха пледоариите на обвинението и защита. Присъдата на съдия Казанджиева беше осъждане на Филип Михайлов на 8 години лишаване от свобода.

Ние няма да коментираме решението на съда, защото смятаме, че то е повече от показателно за случващото се в държавата ни. Както се пее в една песен: „Няма такава държава“. Истината е, че колкото и години да дадат на Филип Михайлов, това няма да върне две прекрасни деца.

Напомняме, че тази присъда е на първа инстанция и ще бъда обжалвана и от двете страни пред Великотърновския апелативен съд.

Коментари