Оранжев код за област Ловеч, пътищата са мокри, нивата на реките са много под критичните нива


Оранжев код е обявен за област Ловеч, пътищата са мокри, има затворени участъци за ремонтни дейности, нивата на реките за много под критичните нива. Това докладва зам.-областният управител Илиян Тодоров на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов. Той пристигна на внезапна проверка в област Ловеч и проведе среща в Областна администрация с директора на Областно пътно управление инж. Георги Грозданов, зам.-кмета на община Ловеч Данаил Колев, началника на РСПБЗН – Ловеч главен инспектор Валери Димитров и представители на ОДМВР.

От информация за обстановката през последното денонощие на оперативния щаб на РДПБЗН става ясно, че времето ще остане предимно облачно, очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури. Валежите ще са значителни, главно след обяд и през нощта. Температурите са в диапазона 12°С ÷ 22°С.

Пътните настилки са изцяло мокри. Движението по път ІІ-35 Плевен – Троян в участъка на обходен път на гр. Ловеч от км 43+000 до км 44+400 е забранено за всички МПС поради ремонт на тунел „Ловеч”. Във връзка с ремонт на мостови съоръжения по републикански път ІІІ-358 Тетевен-Гложене-Ябланица от 10:30 часа на 22 юни 2018 г. до 17:00 на 31 август 2018 г. се затваря за движение участъкът от разклона за м. Нановица до разклона за с. Малък извор.

През периода няма блокирани и аварирали моторни превозни средства, няма пострадали или нуждаещи се от евакуация хора, няма откъснати населени места и такива без електрозахранване и водоснабдяване, няма наводнени населени места.

През изминалото денонощие нивата на реките в област Ловеч са далеч от критични нива. Р. Осъм при Троян е с ниво 40 см, а в Ловеч – 50 см, като критичните нива за тези участъци са 350 см.

Р. Вит при Тетевен е с ниво 100 см при критично ниво – 300 см, а при Черни Вит – е 64 см при критично ниво 190 см.

Няма получени сигнали през денонощието за наводнения и критични ситуации в област Ловеч.

По разпореждане на главен комисар Николов целият състав на пожарната служба в страната, включително и свободният от дежурство, е в готовност да реагира на извънредни ситуации, резултат от тежката метеорологична обстановка.

Припомняме, че организацията по преглед на превантивните мерки във връзка с очакваното усложняване на метеорологичната обстановка в страната бе предприета преди дни по указание на министър-председателя Бойко Борисов.

Коментари