Олигархията дирижира скандал с ЕГН-тата на Борисов, Цацаров и Пеевски


Цяла плеяда от сайтове, гравитиращи около приятелската олигархична група на Иво Прокопиев, начело с флагмана „Дневник“, хитро дирижира скандал с ЕГН-та на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. След елементарните и неубедителни сплетни срещу Пеевски, този път Прокопиев, Цветан Василев и ко изиграха картите си изключително вероломно.


Още по темата:Брътвежите на Запалката от 2014 г. родиха „нова“ манипулация срещу ПеевскиБрътвежите на Запалката от 2014 г. родиха „нова“ манипулация срещу Пеевски17:33 01 Август 2019Професия: оплаквачка от и срещу ПеевскиПрофесия: оплаквачка от и срещу Пеевски01:50 31 Юли 2019Пеевски, медиите и кривото огледало на „Репортери без граници“Пеевски, медиите и кривото огледало на „Репортери без граници“18:02 30 Юли 2019Адвокат на дявола ли е Михаил Екимджиев?Адвокат на дявола ли е Михаил Екимджиев?18:51 29 Юли 2019Делян Пеевски и първите седем години на кръга „Капитал“Делян Пеевски и първите седем години на кръга „Капитал“19:57 26 Юли 2019Позовавайки се на разпространените от прокуратурата доказателства за вината на „ТАД груп“ за хакерската атака срещу НАП, въпросните сайтове се възползваха от собствения си хакерски капацитет (бил той бял или черен) и дешифрираха неразбираемите за широката публика компютърни кодове. Именно така стана ясно, че зад кодове с цифри и букви стоят ЕГН-тата на премиера, главния прокурор и на Делян Пеевски. И тримата са публични личности и едва ли представлява трудност ЕГН-тата им да бъдат открити в различните публични регистри. Не в това е проблемът.
Вероломността в случая се крие в лицемерната морална поза, която заемат прокопиевият „Дневник“ и присъдружните му издания. Прикривайки личните данни на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и нашия издател Делян Пеевски, те с фалшив плач се възмущават от „тежкия гаф“ на прокуратурата.
Ние нямаме намерение да учим държавното обвинение как да си върши работата, нито ще му адвокатстваме. Хитрата уловка тук е, че с измисления скандал „ЕГН-гейт“. Фабриката за фалшиви новини прехвърля проблема от болната глава на здравата.
Изданията от „Телеграф медиа“: „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и Агенция „Монитор“ вече писаха, че зад хакерската атака срещу НАП наднича рекетьорската схема на олигарсите в страната, които живеят в своята си паралелна държава. В разследването „НАП-гейт“ лъснаха връзки със сайта-бухалка „Биволъ“, както и с кръга „Капитал“. Затова сега е удобният за олигарсите момент да се появи „скандал с ЕГН-то на Пеевски“. Идеята е проста: хакерската атака трябва да се свързва с името на Пеевски, с гаф на прокуратурата, с ЕГН-то на Цацаров или с каквото и да е, само не и с истинските организатори на дестабилизацията.
Ние от Агенция „Монитор“ и всички издания на „Телеграф медиа“ ще продължаваме да работим само за едно – истината за хакерската атака срещу НАП да излезе наяве.
Коментари