ОИЦ – Ловеч стартира кампания „ЗАЕДНО ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА“


бчккккОбластен информационен център – Ловеч влиза в национална кампания на мрежата от 28 Областни информационни центрове. Инициативата, под надслов „ЗАЕДНО за съпричастността“, се провежда от мрежата от 28 информационни центъра, съвместно с Български червен кръст и Управляващите органи на програмите. В рамките на кампанията екипите на Областните информационни центрове ще запознаят координаторите и доброволците на БЧК с възможности, които се предоставят на най-нуждаещите от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Целта е те да могат да предоставят тази информация по време на раздаването на продукти от първа необходимост на най-нуждаещите се лица. На организираните събития са поканени още представители на НПО, работещи в полза на маргинализираните групи и представители на уязвимите групи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На територията на област Ловеч, в периода 17 – 20 ноември ще се проведат 4 информационни срещи с доброволци на БЧК и представители на целевите групи. Партньори на ОИЦ – Ловеч в кампанията са Областен съвет на БЧК – Ловеч и регионален координатор на АСП по ОП по фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В рамките на инициативата Областен информационен център – Ловеч вече проведе първото обучение на координаторите на БЧК и доброволците за община Ловеч на 5 ноември 2015 г. ОИЦ – Ловеч запозна доброволците на БЧК с възможности за 4 процедури, които предлагат социални услуги за крайните потребители и 6 процедури предлагащи възможности за заетост и обучения, както и възможности за социална интеграция и социално предприемачество.

Информационните срещи продължават по график: на 18 ноември – обучение на координаторите и доброволците на БЧК в община Тетевен, на 19 ноември – Угърчин и Луковит и на 20 ноември обучение на доброволците в община Троян.

Повече информация за предстоящите събития на ОИЦ-Ловеч в рамките на кампанията можете да намерите на секция „Календар“ на единния портал www.eufunds.bg

 

Коментари