ОБНОВЕНА! Протестиращи нахлуват в циганско гето в Габрово


Протестиращи и жандармерия влязоха в сблъсък, след като демонстранти се опитаха да пробият кордона на органите на реда, за да влязат в къщи на хора от малцинствата в района на бившата консервена фабрика в Габрово, съобщава Би Ти Ви. Чупят се стъкла, участниците в шествието замерят жандармерията с камъни. Има вече пролята кръв. Не е ясно дали тя е на протестиращите или полицията, предава БНТ.

Нов протест започна тази вечер на площад „Възраждане” в града. Демонстрантите отправят искания към институциите и твърдят, че се чувстват незащитени.

Вицепремиерът Томислав Дончев, заедно с кмета на Габрово – Таня Христова, и други представители на местната власт, излязоха пред събралите се хора. Те се опитаха да проведат диалог с протестиращите, но бяха посрещнати с викове „Оставка”и освиркани от протестиращите.

По-рано днес Районният съд в Габрово остави за постоянно в ареста тримата мъже, които нападнаха служител в денонощен магазин. Деянието предизвика недоволство, което прерасна в протест. Снощи напрежението ескалира.

Вижте видео НА ЖИВО ТУК.

Коментари