Нов положителен случай на COVID-19 в област Ловеч! Затвориха отделение на болница!


Към 16 часа на 01 август е диагностициран един положителен случай, който към момента не е отразен  в Националната информационна система за COVID-19.

Касае се за жена на 77 години с местожителство Област Видин. В периода 19-27 юли е на лечение в МБАЛ „Кардиолайф“ гр. Ловеч по повод кардиологичен проблем.  

На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч със съмнение за Ковид-19.  Положителен PCR-тест потвърждава диагнозата.

Със заповед на Директор РЗИ –Ловеч Кардиологично отделение на МБАЛ „Кардиолайф“ е затворено за 48 часа, считано от 19 часа на 31 юли до 19 часа на 02 август 2020 г. за изследване на контактните лица и провеждане на крайна огнищна дезинфекция.

За този период за пациенти нуждаещи се от кардиологично лечение е осигурено такова в УМБАЛ „Сърце и мозък“ гр. Плевен.

Проведено е епидемиологично проучване, установени са всички контактни и са взети проби както следва: 22 бр. проби от персонал на МБАЛ „Кардиолайф“, 5 бр. проби на пациенти, които в момента са на лечение в кардиологично отделение и 2 бр. проби на контактни от семейството на жената.

От набраните от РЗИ Ловеч 40 бр.проби за изследване за периода 29-31 юли са пристигнали резултати за 34 бр. проби – всичките отрицателни. Очакват се резултатите за 6 бр. проби.

Коментари