Нови два случая на COVID-19 в семейно огнище в Луковит


На 21 август в Националната информационна система са регистрирани 2 (два) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч от семейното огнище в гр.Луковит. Лицата са поставени под карантина в дома от 19 август, когато са взети пробите и са без оплаквания. Въпреки няколкократното пробонабиране в огнището, в последния случай съвместно с полиция, две контактни лица допълнително са установени след щателно издирване и карантинирани. Предстои изследването им. Общо заболелите в семейното огнище са 9, общо карантинираните контактни лица са 10.
След проведеното през седмицата заседание на Общинския кризисен щаб и издадена заповед на Кмета на община Луковит са предприети допълнителни противоепидемични мерки, в т.ч. някои забрани и ограничения с цел предотвратяване по-широко разпространение на инфекцията в града. Заповедта е публикувана на сайта на общината. Засилен е полицейският контрол и общинска полиция за спазване на карантината и противоепидемичните мерки. Мобилизирани на терен са здравните медиатори и ромски лидери със здравно-възпитателна цел.
Към 9,00 часа на 22 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 56, активните случаи са 18, от които 8 на домашна изолация и 10 хоспитализирани. Излекуваните са 36, починалите двама.

Коментари