Нова порция скандали в Българската Конфедерация по кикбокс и муай-тай


Не са минали и три месеца от настъпилите промени в ръководството на Конфедерацията по кикбокс и муай-тай и вече сдружението се тресе от скандали.

Контролираната от собственика на Варненска групировка ТИМ Иво Каменов конфедерация затъва все повече в проблеми, вследствие на грешното управление от страна на председателя Красен Кръстев и новосформирания управителен съвет. Добре информирани източници твърдят, че конфедерацията е затънала в проверки от министерството на спорта и БОП-а, а клубовете са по-разединени отвсякога заради лошата преценка на Кръстев и дясната ръка на Каменов – Димитър Ангелов. В административен план провалът е пълен поради некомпетентност и липса на всякакви отговори, зададени от клубове е страната, пише hotarena.net

Авторитетните съдии, които са още от основаването на конфедерацията, са отлъчени от новото ръководство и към настоящия момент няма нито един международен съдия. Спокойната атмосфера по време на председателя Виктор Меламед  е вече химера, Интригите, реваншизмът и култът към личността на Каменов е основна тема. Спортистите, тяхната подготовка и възстановяването е помежду другото. Димитър Ангелов – Сивият кардинал в конфедерацията мачка всеки дръзнал да му оспори мястото в ръководството.

Новата агресивна мярка срещу организаторите на професионални гала вечери също говори за упадък в спорта. Конфедерацията задължава всеки желаещ да организира професионална гала вече, да гарантира, че дава 2500 лв. за загуби и 4000лв. за да се организира, което моментално обрича местните промоутъри и състезатели, освен ако конфедерацията не иска да създаде монопол върху професионалните прояви.

Първият потърпевш е Георги Анадолов, който през последните години организира престижната гала вечер SFC, на която играят както ММА, така и кикбокс и муай-тай. Новото ръководство му е отказало разрешение за провеждане, без да се аргументира. Това е световен прецедент конфедерация на аматьорски спорт да се набърква така грубо в професионални събития. На практика българските състезатели трудно ще могат да се реализират на профиринга поради липса на събития.

Дали ще продължи унищожението на бойните спортове в България зависи единствено от промяната в политиката на Кръстев.

Коментари