Народният представител Иван Миховски посети детска градина „Синчец“ в Троян с мартенички и играчки


Народният представител Иван Миховски посети детска градина „Синчец“ в Троян. Целта на визитата бе да се срещне с директорката Виолета Маркова, за да се запознае с нуждите и проблемите на детското заведение, да поздрави децата с празника Баба Марта, да им занесе мартенички и играчки.

89Виолета Маркова прие в кабинета си народния представител и му благодари за оказаното внимание. Тя подчерта, че подарените играчки са много важни за малчуганите, защото освен че чрез тях децата се забавляват, те са и методично средство за учителите за осъществяването на образователно-възпитателния процес.

„Каузите, свързани с децата, винаги са чисти“ – каза директорката и добави, че посещението на Миховски е важно, защото така той се запознава с реалната обстановка, в която се възпитават децата.

Според Виолета Маркова проблемите в детските заведения в Троян започват от ниската раждаемост и липсата на деца.

Наясно съм с тази  проблематика, често младите хора искат да станат родители, но имат репродуктивни проблеми. И в Троян такива двойки не са малко, затова и съм се посветил на тази кауза заедно с фондация „Искам бебе“, подчерта Миховски. Заедно с Маркова те коментираха, че организирането на съвместни мероприятия в тази посока ще бъде особено полезно.  „

Миховски разгледа детското заведение, срещна се с децата и се радва на техния концерт с много песни и стихотворения за Баба Марта. Той прояви интерес към състоянието на външния басейн на детската градина и обсъди с директорката възможностите за финансиране на ремонта му с европейски средства.

Мартеничките, които народния представител подари на малчуганите от детска градина „Синчец“, бяха изработени предварително от дамите на ГЕРБ – Троян.

Коментари