Над 500 посетители в Ловешката крепост в двата дена на средновековната възстановка


Въпреки горещините 531 посещения в Ловешката средновековна крепост бяха отчетени в двата дена на средновековната възстановка на Сдружение „Чигот“.

В автентична обстановка от шатри, мебели, доспехи, оръжия, ежедневно облекло, множество предмети от бита посетителите наблюдаваха демонстрации на автентични занаяти, различни средновековни игри, настолни или физически съревнования, стрелба с лък, мятане на копие и прашка и др.

В своеобразния музей на открито бяха показани средновековни оръжия, доспехи и дрехи, копия на музейни експонати или издържани според източници от периода.

Гостите от „Чигот“ показаха още различни тъкачни методи и бродерия, изложение на средновековната книжовност и красива търновска керамика, изработена по археологически находки, която посетителите имаха възможност да си купят

Голямата атракция в лагера беше демонстрацията по историческа фехтовка, на които публиката видя истински мечове, бойни брадви и боздугани в действие.

Туристическата атракция бе проведена от Сдружение за исторически възстановки „Чигот“ – гр. Варна, по покана на Община Ловеч.

Коментари