Малка Баба Марта и деца от СОУ „Св. Климент Охридски“ и Пижо и Пенда от ОДЗ „Мир“ поздравиха кмета на Общината с празника на Баба Марта


4На един от любимите български празници – Баба Марта, деца от троянското СОУ „Св. Климент Охридски“ поздравиха кмета и ръководството на Община Троян. Със стих за Баба Марта и пожелание за здраве и успех в работата, децата подариха на г-жа Михайлова мартеница, която да бъде за всички служители в администрацията и да носи късмет.

Г-жа Михайлова благодари на малката Баба Марта и всички деца за хубавия поздрав. Пожела им да са бели и червени, румени и засмени. По това време от учебната година децата приключват с изучаването на буквите, като кметът пожела именно буквите да отворят един нов свят пред тях и да обичат книгите. Г-жа Михайлова и заместник-кметовете г-жа Бистра Чолакова и г-н Ангел Ангелов пожелаха на малчуганите здраве за тях и техните семейства и вързаха на ръцете на всички деца мартенички.

От ОДЗ „Мир“ изненадаха служителите в администрацията с посещението на малките Пижо и Пенда, заедно с Баба Марта и музикален поздрав и озариха с усмивките си Общината.

Посещение имаше и от деца от НУ „Христо Ботев“ гр. Троян.

Тихо, тихо от Балкана

в шарената си премяна

пак пристигна сред полята

баба Марта – най-добрата.

 

Тази баба чудновата

е препълнила торбата

с мартенички най-чудесни,

за които пеем песни.

 

Слуша бабата засмяна

в шарената си премяна

и със радост на душата

тя дарява днес децата.

С дари бели и червени –

да са здрави и засмени,

умни, радостни, добри –

в слънчевите детски дни.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари