Лидерът в Industry 4.0 Eлпром Троян отново на първа страница


За пореден път Елпром Троян, символът на Електротехническата промишленост в България е на корицата на специализирано издание, този път в престижното издание Машиностроене и Електротехника. Това е престижното издание, което представя технологичните новостите в индустриалния свят. Елпром през изминалата 2018г. получи безпрецедентните 4 златни медала в рамките на Международния Технически Панаир в Пловдив за Иновации.

През изминалата 2018г. Елпром Троян бе на корицата и на друго престижно издание Инженеринг ревю, което в своя извънреден брой бе посветено на Индустрия 4.0, където заводът е лидер. Както всички знаем точно Елпром Троян е създателят на първия в света „Умен електромотор“, за което получи и престижната награда за „Иновации“ на Германската Икономика 2017/18г. Както знаем, за първи път за Industry 4.0  се е споменало в Германия на Хановер Месе преди няколко години. Миналата година Хановер Месе, най-големият технически панаир в Европа бе под надслова Industry 4.0.  Елпром Троян естествено представи и „умния мотор“ в Германия точно по време на месето.
През 2018г. Елпром Троян бе определена и за „Компания на годината“, редом с Филип Морис, ПИБ,  VPBrands (Винпром Пещера) и др. Това постижение е признание и за града ни, защото без това, което прави Елпром Троян, градът ни щеше да е лишен от един от символите си. Троян е разпознаваем с моторите на Елпром (от 1935г.),  с Троянската сливовица, с Троянската керамика, с Троянските мебели днес и с текстила, днес и фирма Калинел дава сериозен принос за това, по-рано Витекс.

Елпром Троян остава символ на Електротехническата промишленост и днес. Основан от Марин Стаевски, преминал през какво ли не, заводът бе станал символ на град Троян, който бе спасен и съхранен от Мондешки въпреки масовите приватизатори като Николай  Банев (от Любимец) и Борис Бояджиев (от Асеновград).
Коментари