„Летни вечери край реката” на плаващата сцена в река Осъм


Снощи започнаха спектаклите „Летни вечери край реката“ на плаващата сцена в река Осъм. Първи се представиха читалищата от селата Горан и Слатина. До края на седмицата участие ще вземат общо 11 читалища от общината. Днес концертни програми ще изнесат самодейците от Абланица и Горно Павликене, утре – от Дренов, Дойренци и Чавдарци, на 16 юли Къкрина и Брестово, и на 17 юли – Пресяка и Баховица. Проявите са с начален час 19:30.ловеч

Събитията се провеждат за втора поредна година по устойчивостта на проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“, реализиран в периода август 2011 г. – август 2013 г. в партньорство с Ловчанското читалище. Организатор е община Ловеч.

Читалищните колективи бяха приветствани от кмета Минчо Казанджиев, който, откривайки културното събитие, увери тях и вярната им публика, че община Ловеч и занапред ще продължи да подкрепя и стимулира творчеството и изявите им. Само преди седмица 24 читалища получиха договори за допълнително финансиране от общината. 15 хил. лв се разпределят за 31 техни проекта.

Коментари