КРИМИ! 23-годишна от Тетевен хваната да шофира след употреба на наркотици


В периода от 30.09 до 07.10 на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която е извършена проверка на 384 лица, 277 МПС, 6 търговски обекти и 4 места за подслон, като за установени нарушения са съставени 20 акта, наложени са 51 глоби с фиш, посетени са 32 сигнали, задържани са 6 лица и са образувани 1 досъдебно и 3 бързи производства.

На 07 октомври служители на РУ Троян са провели полицейска операция на територията на общината, при която са извършили проверка на 38 лица и 26 МПС и са съставили 6 акта и 12 глоби с фиш.

В седмицата от 30 септември до 06 октомври ловешките пътни полицаи са установили общо 46 нарушения свързани с неправилно паркиране и престой на МПС по улиците на Ловеч, за които са съставили 13 акта и 28 глоби с фиш.

На 07.10.2019г. около 11.52ч. на пътя с.Драшкова поляна – с.Дебнево, лек автомобил «Опел» управляван от 51-годишен мъж от Севлиево при движение с несъобразена с пътните условия и релефа на местността скорост е загубил контрол над управлението, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил с товарен автомобил «Прага», управляван от 33-годишен мъж от Троян.  В резултат на сблъсъка са пострадали двамата водачи и двама пътици от автомобилите, всички те са прегледани от медици и са освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. На водачът на «Опел»-а е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от с.Тодоричене, който по обяд на 07 октомври в землището на селото  е установен  да превозва с лек автомобилна около 6 пр.м 3 дърва от вида благун и цер без редовни документи.  Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

23-годишна жена от Тетевен е задържана за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 07 октомври около 10.30ч.  полицаи са спрели за проверка управляван от нея лек автомобил и са установили, че младата жена шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и матамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари