КРИМИ! РУ-Троян провери над 500 лица и над 400 МПС за една седмица


От 04 до 07 май на територията обслужвана от РУ Троян е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 202 лица и 166 МПС, като  за установени нарушения са съставени 36 акта и 33 глоби с фиш, посетени са 36 сигнали и е образувано 1 досъдебно производство.

62- годишен мъж от Ловеч е открит в безпомощно състояние на път II-35 Троян –Ловеч, на разклона  за с.Добродан.  Сигнал за пострадалият е подаден около 00.30 часа на 07 май от охранител работещ в близо разположен обект. Мъжът е откаран за лечение с открита черепно мозъчна травма в плевенска болница. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 08 май около 20.00 часа в плевенска болница е починал 62-годишния ловчалия, който в първите часове на 07 май бе открит в безпомощно състояние и с тежка  черепно мозъчна травма край разклона за с.Добродан.  По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Троян продължават активно работа.

Полицейски операции проведени за времето от 02 до 08 май

РУ Троян – проверени 523 лица  и  488 МПС, като за установени нередности   са съставени 78 акта и 88 глоби с фиш, посетени са 67 сигнали и са образувани 7 досъдебни производства.

11 май 2018

58-годишен мъж от Ловеч е задържан по подозрение, че е причинил смъртта на 62-годишния мъж намерен в безпомощно състояние на 07 май около 00.30ч., на разклона за троянското село Добродан. На 08 май пострадалият е починал в плевенска болница.

До зъдържането на лицето се е стигнало след проведени  съвместни издирвателни мероприятия от служители на сектор „Престъпления против личността“-ГДНП, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“  при ОД МВР-Ловеч и криминалисти от РУ Троян. Действията на полицейските служители са извършени под наблюдение на Окръжна прокуратурата -Ловеч.

58-годишният е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем  пред служебен защитник и е направил пълни самопризнания  по случая, след което с прокурорско разпореждане е задържан за срок от 72.  Приведен е в Следствения арест в гр.Ловеч. Работата по случая продължава.

 

Коментари