КРИМИ! Поредна бензиностанция в Троян с нарушение


На 18 април на територията на община Троян е проведена полицейска операция, при която служители на местното районно управление са извършили проверка на 36 лица и 26 МПС, като за установени нарушения са съставили 4 акта и 20 глоби с фиш.

На 18 април в Троян служители на „Икономическа полиция“ при РУ Троян, ЦУ на НАП- ГД“Фискален контрол“ и ДАМТН – Ловеч и Габрово са извършили проверка на бензиностанция в града. Представителите на ДАМТН – Ловеч и Габрово са  констатирали, че газовата колонка на обекта функционира без поставена държавна пломба, като са съставили протокол за задължителни предписания и предстои съставяне на акт за нарушение по Закона за измерванията.              

На 18 април около 17.50ч. в района на с.Български извор, лек автомобил «Ситроен С3» управляван от 21-годишна жена от гр.Угърчин при движение  с несъобразена скорост навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в «Сузуки Витара», управляван от 38-годишен мъж от с.Галата. При инцидента леко са пострадали 69-годишен пътник от «Сузуки»-то и 22-годишна жена от «Ситроен»-а, които са прегледани в болница и са освободени. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на водачката на «Ситроен»-а е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 22-годишен жител на града, който е установен да управлява мотопед без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Работата по случая продължава.           

В РУ Ловеч е задържан 67-годишен мъж от Ловеч, който на 18 април около 07.30 ч. на пътя Ловеч-Троян при разклона за с.Сливек е установен да управлява лек автомобил с 2,21 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

36-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното районно управление след като на 18 април около 21.45ч. е установен да управлява лек автомобил без да притежава СУМПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

Коментари