Коледната елха в Ловеч грейва предпразнично на 7 декември


На 7 декември в 17.30 ч. в Ловеч тържествено ще грейнат светлините на коледнаха елха пред Ловчанското читалище. След това пред катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ на импровизирана сцена празнична програма ще представят вокална група „Пееща дъга“ към Ловчанското читалище, балет „Ралица“ към ОДК, детският танцов състав „Елит“ към Народно читалище „Зорница 2010“ и общинският духов оркестър. Приказната атмосфера на празника ще бъде създадена от актьорите на Кукления театър.

Кметът Корнелия Маринова отправя покана към всички клубове за народни танци в Ловеч да се включат в празника – „нека се хванем всички на най-пъстрото празнично хоро“.

На тържеството ще бъдат връчени наградите на учас тниците в конкурса за украса на коледна елха от ловешките училища, който ще се проведе същия ден пред храма на центъра. В надпреварата може да участват отбори от училищата, включващи четирима ученици от първи до четвърти клас, коледното дръвче осигурява общината. Отборите сами подготвят своята украса и аранжират елхата.

Празничната вечер ще приключи със светлините на заря в небето над Ловеч.

 

Коментари