И в Троян събират подписи за референдума на Слави


Кампанията в планинския град стартира на 22 ноември (неделя) и ще продължи три месеца

На 10 ноември започна събирането на подписи за свикване на национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави“ с подкрепата на гражданско движение „Днес“.  Кампанията обхвана цялата страна – малки и големи градове.

10 дни след старта на кампанията подписката тръгва и в Троян. В началото ще се работи по метода от врата на врата, а по-късно в центъра на града ще бъде поставена и шатра, съобщиха за troyanpress.com организаторите. Кампанията в Троян стартира на 22 ноември (неделя) и ще продължи три месеца.
podpiska
Организаторите напомнят, че подписи могат да събират само упълномощените лица, като всеки един от тях ще носи специален бадж, на който пише „Доброволец“ и ще има логото на „Шоуто на Слави“. (виж снимката вляво).

Ето и въпросите на референдума, иницииран от популярното ТВ-шоу:

  1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
  5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Коментари