Иван Миховски: Гордея се, че троянци отново доказахме, че можем да бъдем единни и да помагаме


Гордея се, че съм троянец, гордея се, че троянци отново доказахме, че можем да бъдем единни и да помагаме на хора в нужда. Днес, 29 март, бе денят на Момчил. Благодаря на всички негови приятели, които ми се довериха преди дни и ме потърсиха за съдействие, както и на всички, които организираха благотворителното събитие. Така коментира благотворителния концерт „Надежда за Момчил“, който събра за момчето над 5400 лв., народният представител Иван Миховски.
Момчил Димитров е троянец, на 29 години. Има нужда от трансплантация на бял дроб, която ще бъде направена в чужбина. Операцията ще бъде поета изцяло от българската държава, но парите за отпътуването и престоя му в Австрия са непосилни за неговото семейство. Преди дни негови приятели потърсили инж. Миховски, споделили с него проблема и помолили за съдействие. Той пък от своя страна дал идеята за благотворителните прояви на други млади хора. Така започнала мащабната организация.
Благотворителният ден включваше базар на сладки изкушения, изработени от Професионалната паралелка на СОУ „Васил Левски“ – училището, в което е завършил и Момчил, и сувенири, предоставени от Клуб на инвалидите.
В залата на НЧ „Наука – 1870 г.“, изпълнена до краен предел, за Момчил пяха и танцувахаВС “Гласове”, Вокална формация „Ритмикс“ към ВС „Усмивка“, Духова музика “Заедно”, ФА “Траяна”, ТС “Бордо”, Брейк формация “Electric StyleCrew”. Водещи бяха музикалният педагог Мариета Жекова и троянският талант Радко Петков.
Дарените в кутиите средства бяха преброени и обявени в края на концерта от комисия в състав Цветомир Христов, Анелия Христова, Ралица Немска и Даниела Кънева – все близки приятели на Момчил. Те ще ги внесат по банковата му сметка.
За пътуването и престоя на Момчил са нужни 30 000 лв. Ако желаете да помогнете можете да го направите и по банков път – IBAN: BG43 SOMB 9130 1033 5728 01,BIC: SOMBBGSF, Общинска банка, Момчил Димитров.

Коментари