Жълт код за опасно време в Западна България


В северозападните райони дъждът ще преминава в сняг

Зимата ще се усети днес, ще вали и дъжд, и сняг. По-значителни количества очакваме в Западна България. Код жълто за опасно време важи за Видин, Монтана, Враца, София, София област, Перник и Кюстендил.

В северозападните райони дъждът ще преминава в сняг. В по-високите части ще се образува и снежна покривка. В останалата част от страната ще е облачно със слаб дъжд. Ще продължи да духа студен вятър.изключение ще са югоизточните райони, където вятърът ще е южен и топъл. Максималните температури днес са в широки граници – от едва 2-3 градуса в северозападните райони до 14-15 в крайните южни.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, по високото и от сняг. В стара планина и в по-ниското ще вали сняг. Максимална температура на височина 1200 м – към 7 градуса, 2000 метра – около 1.

Валежите ще продължат и през следващите дни. В събота по-значителни количества очакваме в Южна България. В планините ще вали сняг. Температурите ще се понижават. Застудяването ще донесе сняг в нощта срещу неделя и в Западна, и Северна България. В началото на новата седмица слабо и за кратко ще се затопли, но ще остане облачно с валежи.

Коментари