Димитър Узунов от ВСС: Изборът на Лозан Панов е тежка грешка – той политиканства и интригантства


Ние сме избирали шефа на ВКС Лозан Панов, но той започна да създава интриги. Това заяви Димитър Узунов от Висшия съдебен съвет по повод вчерашното искане на група магистрати Панов да си подаде оставката, пише PIK.BG.

Той политиканства и интригантства, изборът му е тежка грешка, повтори Узунов.

Тези, които го избрахме, той ни нарече блато, значи той произлиза от блатото, каза Узунов. Той не смята ли, че нанася щети на съдебната система с такива приказки, допълни той. 

Узунов припомни друга срамна случка от Съдебната палата, когато магистрат беше закачил дамски гащи и написал „Чалга клуб Мале мале“ на една от стаите в палатата. Случаят е много аналогичен с това, че Панов допусна клип с наркотици да се заснеме в Съдебната палата, припомни срамния акт членът на ВСС.

Ние не искаме ВСС да образува дисциплинарно производство, а отправяме призив към нашия избраник да си подаде оставката, но той няма да го направи, смята Узунов.

Докладът на Европейския семестър няма нищо общо с доклада за мониторинг, коментира Узунов и вчерашната тема с фейк новината, че България продължава да бъде наблюдавана от ЕК. Има доклад, в който се казва, че България е покрила всичките ктритерии и към момента няма никакви промени на тази позиция, отсече той. Узунов припомни, че за да се създаде мониторингов доклад тук идват експерти и събират сведения, но такова нещо към момента няма.

Коментари