Джейхан Ибрямов на събора в Галата: Основен проблем сега у нас е прекъснатата връзка между хората и властта


ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ, ЕВРОИЗБОРИ 2019

Всички ние имаме проблем. Общините, населението. Скъсана е връзката между властта и хората. Властта не чува хората, хората не разбират какво се случва във властта. Тази връзка трябва да бъде възстановена. Властта трябва да е инструмент във вашите ръце. Трябва да обърнем фунията. Това каза народният представител Джейхан Ибрямов пред жителите на най-голямото тетевенско село – Галата, при откриването на традиционния събор тук. „Трябва да прекъснем деленето на „наши” и „ваши”, заяви още депутатът от ДПС в Ловешки избирателен район. Той подчерта, че не може да се делят хората по етнос, култура, традиции. Предстои важен избор за Европейския парламент, който трябва да се направи, за да се преодолеят тези проблеми. Евродепутатите на ДПС са против деленето по религия, етнос, култура – всички трябва да имат равни права, възможности, отговорности. Джейхан Ибрямов съобщи на многобройната публика, че тази година няма да има пищна заря, както досега е било на събора в Галата с финансиране от ДПС, а с парите ще бъде ремонтирана част от улица до стадиона в селото. На 18-и май младите хора са поканени на организирана специално за тях дискотека. Жителите и гостите на Галата получиха и поздрави от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, предадени от г-н Ибрямов.

Преди него говори Петър Чобанов, бивш министър на финансите, кандидат за евродепутат от листата на ДПС. Той поздрави съборяните и заяви, че имаме какво да дадем на Европа, да й покажем, че България се интересува от нея. Европа обединява, Европа ни приема с нашите обичаи и традиции, каза Чобанов. В краткото му изказване имаше и много личен момент: „Присърце сте ми целия „сектор Г”, особено Галата”.


Кметът на селото Андриян Маринов , представяйки гостите, напомни заслугите на Чобанов като министър за подобрения в тетевенските села. В краткото си слово той благодари на ДПС, че вече 12 години финансира събора, на изпълнителите от местното читалище и от читалище „Христо Ботев” в Български извор, на изпълнителите от „100-те каба гайди”. Андриян Маринов обяви предстоящите събития – спортни състезания в събота, борби в неделя и очакване празникът да продължи и на Гергьовден. Вечерта завърши с изпълнения на прекрасната любимка на публиката Есил Дюран. Сред скъпите гости на празника беше и председателката на Областното ръководство на ДПС г-жа Сурай Велиева заедно с целия предизборен щаб на партията в Ловеч, кметове и общински съветници.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари