Делян Пеевски остава депутат в българския парламент


Делян Пеевски, депутат и кандидат за евродепутат от ДПС  дойде изненадващо в Народното събрание. На журналистите, които останаха изненадани от появата му, Делян Пеевски заяви да изчакат малко и по-късно ще говори пред тях. 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски остава депутат в българското Народното събрание. Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по време на брифинг с Пеевски. Пеевски е втори в евролистата на ДПС. След като първият Мустафа Карадайъ се отказа от мястото си в ЕП в Брюксел, Пеевски заема първото място. 

„Нашият апел е системните партии да седнем и да определим приоритетите и насоките на страната. Трябва да преодолеем щетите от изборите от 2011 година“, заяви Карадайъ. 

Пеевски отрече да е имало обструкции от АЛДЕ към кандидатурата му за евродепутат. „Такива обструкции не е имало. Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев, лични негови слуги и медиите, които работят за Иво Прокопиев. АЛДЕ никога не е имала обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура“, каза Пеевски. Депутатът от ДПС поясни, че с премиера Борисов за преговори може да сяда председателят на ДПС, а не той. 

„Хората не ги подвеждаме. Пращаме млади и хубави хора в европаламента. Ние сме за това“, допълни Пеевски. 

„За мен резултатът на ДПС е много добър. Аз си върша работата и резултатите го показват“, допълни още депутатът от ДПС. 

Снимки: Блиц

Коментари