Два тунела на ”Хемус” влизат в ремонт от понеделник


Ремонтът на двата виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ на магистрала „Хемус“ започва на 22 юни, понеделник, съобщиха от пътната агенция АПИ.
Съоръженията не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Предвижда се подновяване на асфалтовата настилка, хидроизолацията, хоризонтална маркировка и т. н. Ще се работи в платното в посока София.

По време на ремонтните дейности движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна.

В момента се ремонтират виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“. Всички дейности на съоръженията по магистрала „Хемус“ ще приключат в настоящия строителен сезон.

За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и на почивните дни всеки петък и неделя ще има реверсивно движение в районите с ремонтни дейности. В неделя ще има две ленти към София и една към Варна. Въвеждането на реверсивното движение е съгласувано с „Пътна полиция“.

От следващата седмица шофьорите, пътуващи по магистрала „Тракия“, вече ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124-ти и 134-ти км от автомагистралата. Това е отсечката след п. в. „Пловдив-Запад“ до п. в. „Пловдив-Изток“. В момента движението се осъществява по неремонтираното платно в посока София.

Усилено се работи по всички участъци от АМ „Тракия“. Целта е превантивният ремонт на директното трасе да приключи до 1 юли. Строително-монтажните работи на виадуктите при 61-ви и 67-ми км ще продължат и през летните месеци.

Коментари