Два случая на COVID-19 в област Ловеч – Лесидрен и Ловеч


Очакват се резултатите от тестовете на контактните лица на вече доказания случай с положителен резултат на COVID19, за който бе съобщено на 10 юни. Той изпълнява карантината в с. Лесидрен. На посочени от него двама души, които също са поставени под карантина за 14 дни, са взети проби за изследване. Днес са взети и още две проби от допълнително установени контактни лица, те също са карантинирани.
На 11 юни в Информационната система за надзор на заболяванията от коронавирусна инфекция са регистрирани два нови случая с положителен резултат за COVID 19 от област Ловеч. Единият случай е от град Ловеч, жена на 42 г., без оплаквания, извършила профилактично изследване поради предстоящо отпътуване извън страната. Поставена е под карантина за 28 дни. Контактните са две лица, поставени са под карантина за 14 дни, от които е взета проба за PCR изследване.
Вторият случай е мъж на 45 години от с. Лесидрен, без оплаквания, който се е изследвал поради контакт с потвърдения случай от 10 юни. Поставен е под карантина за 28 дни. Близките контактни в семейството са двама, които са поставени под карантина за 14 дни и взет материал за изследване.
Поради получена информация за събиране на по-голям брой хора от с. Лесидрен на семейно тържество, сред които e бил потвърдения първи случай от с. Лесидрен, РЗИ Ловеч предприема активно издирване и пробонабиране с цел проследяване на епидемичната връзка и ограничаване разпространението на инфекцията. Епидемиологичното проучване продължава и на 12 юни.

Коментари