ГАЛАТА КЪМ КАНДИДАТИТЕ НА ДПС: ОТ ВАС САМО ДОБРО СМЕ ВИДЕЛИ!


Галата е необикновено село – по кротките усмивки и паяжините край очите на галатчани още от вратата разбираш, че тези всеки един от тези хора пази в сърцето си по една Вселена. И всеки по своему разбира щастието, но тук то е свързано с обикновените човешки радости, за които западните философи непрекъснато пишат, но изживяват единствено като безплътна хлограма.

Всяко ръкостискане тук, всяка дума, всяко намигване излъчват топлина и надежда, безкрайна любов и благодарност за всеки нов изгрев, за всяко сторено добро.

Мъдростта на хората от Галата е пословична – цяло село се беше събрало за срещата с хората, които са оправили инфраструктурата между махалите и са решили проблема с водата, за да не се мъчат поне с това. И бяха дошли не само от уважение, а и да превърнат срещата в празник.

Имат си и тегоби, но рядко говорят за тях. Само този, който е скитал по пътищата им и е замръквал пред вратата им се е научил да чете в сърцата им и знае какво ги гори отвътре – децата са далеко на гурбет, внуците пътуват до града всеки ден (зиме и лете), за да се изучат, а спортната слава на селото е поизбледняла… Но „и това ще се оправи, както се оправи инфраструктурата, благодарение на кандидати от листата на ДПС“, категорични са в Галата.

Категорични са и за друго – кой им е приятел и кой не. Тази вечер те дадоха доверието си и отпразнуваха подобаващо с българско хоро срещата с близки хора. „Досега един беше в парламента и свърши работа за десет, кмет имахме за малко, а направи чудеса. Дано да успеете пак, инак сме загубени“, прошепваха, прегръщайки скъпите гости.

„Ще гласуваме до един за вас, защото от вас само добро сме видели“ – чуха се признания на глас от залата.

Към пъстрото множество се присъединиха и тези, които до вчера се опитваха да се делят и галатчани си ги приеха обратно, защото „не е страшно да сбъркаш, страшно е да не се поправиш“.

А думата в Галата тежи повече от черния мрамор, който прави земята под краката тук толкова здрава.

ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! С номер 9 в бюлетината!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ, ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари