Вкараха ли го в Карлуково!? “Кататоничен синдром” – знаете ли какво означава?


Дълго е за обяснение. Ако ви трябва кратката версия – потърсете в търсачката на гугъл всичко свързано с фонда за масова приватизация „Св.Никола“ или “ Индустриална Холдингова Компания“ , както и имената на Борис Бояджиев и Георги Богданов неразривно свързани с фалита му. Веднага ще ви стане ясно що за лудост е това.

Положението е тежко. Толкова тежко, че на приватизаторът Борис Бояджиев наложително може да му се отвори път към Карлуково. Няма нужда да казва нищо. По разширените зеници ще го познаят. А ако отвори уста и започне да повтаря като в транс – акционерите ме унижават, наричат ме приватизатор, наричат ме престъпник, чувствам се наранен, нежна душа съм, страдам от безсъние, трудно ми е да обяснявам колко съм честен… и пак отначало, току-виж си спечелил и бонус – бяла риза с дълги ръкави. Връзват се на фльонга отзад.

Заболяването на приватизаторът Борис Бояджиев, един от клонингите на ликвидаторът Георги Богданов, е в напреднала фаза. Изразява се в постоянно вълнение и двойнственост на чувствата – неистова омраза към акционерите във фонда за масова приватизация, с който измами и им забърса боновите книжки и после прибра всичките активи и пазещ в пълна тишина (мютизъм) или хвалещ рефлекс – към неговия благодетел Георги Богданов, който през 2012г като ликвидатор на фонда му хариза всичко. Крадените милиони от хилядите измамени не са обаче заместител на лекарствата. Ето защо Борис Бояджиев и Георги Богданов  трябва да си направят график и да престанат да застъпват на смяна в дните, когато другият неудачник Марин Ичев  се прави на техен колега доносник- полицай, макар и той отдавна да е изхвърлен от системата.

Чакаме Борис Бояджиев да върне крадените милиони и множеството предприятия на хилядите измамени от Троян, но изненадващото е кога ще стори това. В краен случай вместо него може да се появи ДС двойникът му – Георги Богданов (агент „Ивайло“). В крайна сметка цъфват и двамата.  Този път докторът на Борис Бояджиев е зарязал библейските сюжети и се е прехвърлил на комиксите. Припомяме, че Бояджиев бе кръстил фонда за масови грабежи на народа на името на светец „Св.Никола“ и след 1997г., когато заграби и измами хиляди хора, стана нужно да се прекръсти и от там „Индустриална Холдингова Компания“ докато я прати при Св. Петър през 2011г. заедно със скандалния крадец от Държавния Резерв Георги Богданов. Днес сме свидетели как приватизаторите стават бизнесмени , а ние обедняваме в очакване прокуратурата да отговори на въпроса защо Банев е в панделата, а Бояджиев е на свобода. Борис Бояджиев – този традиционен и общ за него и ортака  му кошмар – му се привиждат още Батман и Супермен, че го преследват в тъмното и се жали, че има кошмари и за това са виновни измамените акцинери, които си търсят парите от умишления банкрут на пирамидата „Св.Никола“ или по – късно прекръстения на „Индустриална Холдингова Компания“. Неподражаемият стил на Борис Бояджиев се изразява в едно безкрайно и несвързано говорене, в което се открояват някои ключови думи. В тази какафония обаче се долавя далечния глас на Георги Богданов, който е злоупотребил с имуществото на фонда за масови грабежи на народа и на фона на цялата му лудост му е втълпил, че балоните „Св. Никола“ или по късно наречена „Индустриална Холдингова Компания“ са негова лична собственост – реалност, а не фикция.

 Провалените амбиции на фараона и доносник на ДС Борис Бояджиев и  партньора му в измамите Георги Богданов  имат опасни проекции, на фона на които разлистването на комиксите изглежда като невинна лудост.

„Чакахме Батман и Супермен “. И после става мазало, защото „клиентът“ на Карлуково изсипва върху клавиатурата с голямата лопата всичките си фикции на едно.

Публично обявените мотиви на Борис Бояджиев да се трансформира ту в изпълнителен директор на приватизационен фонд, ту в бизнесмен , управляващ забърсаните от фонда предприятия, са едно, но истинските са съвсем друго нещо и в случая те са по-важните. Изразяват се в очакването Борис Бояджиев да накара измамените от него хора да бъдат по-благосклонни към него, макар и да са му се подложили и да ги е смачкал както финансово, така и като опоненти, и като неудобни люде дето имат наглостта да си търсят парите от него. Досега приватизаторът работи по този начин и няма нужда някой да признава това – то е очевидно. 

Приватизаторът Борис Бояджиев е разтворил дебелите книги и е прочел за „синдрома на хюбрис“. Кататоничният синдром е на друга страница в досието му. Не е пожелал, не е стигнал дотам. По-напред обаче трябва да се отбие в Карлуково, а не в офиса на бившия вече фалирал фонд, който днес е адреса на управление на заграбените дружества. Там вече проучват епохалните му сънища и кошмари за Батман, Супермен, Сталин и Светата инквизиция, в който има набъркани и много реални лица, който се опитват да го накарат да върне откраднатото от хилядите троянци от пирамидата наречена фонда за масова приватизация, на която беше директор до фалита й. Днес тези активи са негови, харизани от другото псе Георги Богданов свързано със скандалите покрай злоупотеребите от Държавния Резерв, от където брутално бе изхвърлен заради съботажи на разследването за кражби. Бояджиев и Богданов   стоят в публичното пространство с имената и действията си, и може да видите много от  шизофренните им превъплъщения, стига да имате времето и търпението. 

Коментари