ВАС посече клеветата на Цветан Василев срещу Делян Пеевски


Върховния административен съд посече клеветата на укриващия се подсъдим Цветан Василев срещу депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Банкерът-беглец се опита да блокира кандидатурата на Пеевски за евродепутат чрез жалба на свързаното с него НПО „БОЕЦ“, а интересите на сдружението в съда бяха защитавани от друг свързан с Василев играч – Николай Хаджигенов.

С решение от сряда обаче съдиите от ВАС отхвърлят окончателно жалбата на „БОЕЦ“, като им напомнят, че е добре да прочетат Изборния кодекс – в него изрично е записано какви са условията, на които кандидат за евровота трябва да отговаря и Пеевски, както и всички от листата на ДПС покриват изцяло тези критерии.

„От данните по делото безспорно се установява, че такава проверка е извършена от Главна дирекция“ ГРАО“ относно кандидата Д. Пеевски, при която е установено, че не само тай, но и останалите кандидати на партия „Движение за права и свободи“ отговарят на изискването на чл.351, ал.1 ИК. От това следва, че твърдението на жалбоподателя, че не е извършена проверка от страна на ЦИК на изискването на чл.351, ал.1 ИК е неоснователно“, е записано в решението на магистратите. С него окончателно е отхвърлена жалбата на „БОЕЦ“… виж още ТУК.

Коментари