Банева пропищя от ареста – обвинената в пране на пари милионерка включи децата си в пропагандата срещу съда


Олигарсите Евгения и Николай Баневи, които са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, данъчни и длъжностни престъпления, и пране на пари, продължават да се изкарват жертви на системата. Съпрузите, които лежат в различни арести, пак приложиха стратетията с „кървавите“ писма, които обменят помежду си и в които се жалват от държавна репресия.

Преди дни, след шестчасово заседание Апелативният специализиран съд остави Банева в ареста и не се съобрази с медицинска експертиза, според която бившата секретарка на приватизатора от град Любимец се нуждае от операция на щитовидната жлеза и биопсия.

Недоволна от решението на магистратите, Евгения Банева включи и децата си в пропагандата срещу съда. „Сърцераздирателният“ текст по традиция се появи в страницата на съпруга й във „Фейсбук“.

„В четвъртък децата са чакали будни до 1 часа, за да разберат дали са ме пуснали. Като разбрали, че пак оставам в ареста и че като се върнат няма да съм с тях вили и скимтели като кученца. Точно така се изрази сестра ми, не каза плакаха, а виха и скимтяха като кученца. Цяла вечер, по-точно цяла нощ не могла да ги успокои, едва ги закарала на училище, целите подути от рев. 8 месеца не съм ги виждала! 8 месеца се подхвърлят на грижите на 80-годишни баби и дядо, сестри, братовчеди, лели… Последното, което не мога да избия от главата си са децата на летището – как ги оставихме сами и плачещи, в пълен ужас, че ни отвеждат с белезници пред тях“, нареджа от килията Евгения Банева.

Като всички ВИП-арестанти или крими герои, които зад решетките се разболяват от нелечими болести, естествено с цел да отърват ефективни присъди, и Банева се сдоби с диагноза. Откакто била зад решетките, кистата на Банева на щитовидната жлеза изведнъж нараснала от 2 на над 4 см., а това, според медицинската експертиза, налагало задължителна операция.

Преди няколко седмици след разследване ПИК разкри, че въпреки постоянните им жалби и оплаквания, Баневи са най-глезените арестанти в столичния следствен арест. Олигарсите продължавали да общуват свободно с външния свят. Евгения имала по две-три посещения ежедневно, макар, че по правилник такива са позволени веднъж седмично. Освен това Баневи всекидневно получавали храна от скъпи ресторанти в София, която често им била носена и лично от надзирателите.

Евгения Банева и съпругът ѝ Николай Банев са в ареста от декември миналата година. Те бяха задържани във Франция.

Коментари