ReBonkers става домакин на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми


ReBonkers става домакин на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми.

19-тото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми традиционно ще се се проведе в град Варна между 14 и 20 септември в новото алтернативно младежко пространство „ReBonkersПрожекциите на открито пък ще се провеждат на входа на Морската градина. Това стана ясно на провелата се по-рано днес пресконференция в Радио Варна.

И тази година Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а съорганизатори са Областния съвет на БЧК и Медицинския университет-Варна.

Програмата на Фестивала се състои от състезателна програма в категориите червенокръстки, здравни, документални и игрални филми.  Сред тях е документалният филм „Тихо наследство“, посветен на известна преводачка от жестомимичен език, както и документалният филм на Стефан Командарев „Живот за живота“, посветен на донорството.

Част от програмата на фестивала се предлага отново и в онлайн вариант, а събитията са с вход свободен от 15, 17 и 19 ч. Специални гости на фестивала са доц. д-р Лиза Боева и Ицко Финци с Бокачо. „Декамерон“: философия на чупливия свят.

Темата на 19-тото издание  на Фестивала е „Пандемия – Общество – Кино“ . Тя отразява извънредното положение, в което светът се намира от две години.

19-тото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще покаже на своята публика постиженията на хуманизма във времена на изпитания, причинени от здравни и хуманитарни кризи, природни бедствия и военни конфликти в света. Нещо повече, посланията на киноизкуството ще мобилизират силата на вярата и духа на хора, общности и народи за по-мирен и справедлив свят, обединени от девиза на фестивала „Чрез хуманизъм към мир и приятелство“!

Коментари