Oткриха реновираната улица „Македония“ в Троян


На 15 юни 2015г. бе открита ул. „Македония“. Една улица, която в продължение на 30-40 години чакаше да бъде реконструирана.

В последната година град Троян  се превърна в център на мащабен инвестиционен процес. Водният цикъл е сериозна инвестиция и ползите от нея  ще бъдат за много години напред.  Тъй като преобладаващата част от трасетата, обхванати от проекта  преминават през основни и натоварени транспортни артерии, Община Троян защити и изпълни проект „Подобряване състоянието на уличните и тротоарни мрежи на града“ по Публично инвестиционната програма.

По този начин на практика 6 улици – „Симеон Велики“, „Радецки“, „Спас Бояджиев“, „Здравец“, Миревското и Ливадето,  бяха изцяло реконструирани и Община Троян предложи на своите граждани изцяло завършен продукт – водоснабдяване, канализация и улична инфраструктура.

Кметът на общината Донка Михайлова се обърна към дошлите на събитието  граждани с думите: DSCN3356Много се радвам, че сме тук заедно в този миг – дълго чакахме. Вие чакахте 40 години това сложно съоръжение – улица „Македония“ да бъде цялостно реновирана. Ние също чакахме дълго. Трудности имахме по отношение на изграждането на уличната мрежа, която в голяма част от случаите не съвпадаше като ниво на нивелация с вашите гаражи. Но всичко това вече е зад гърба ни.

            Ще ви кажа само няколко числа: 500 000 лв., вложени във ВиК-инфраструктура, 395 000 лв. от държавния бюджет, вложени в улична мрежа. При дължина на улицата 592 метра имаме изградена асфалтова настилка от 4010 кв.м. и нови тротоарни настилки от 1770 кв.м.

            Затова аз днес с огромно удоволствие искам  заедно да дадем символично начало на обновената улица „Македония“ по най-прекрасния начин – нека го дадат нашите деца. Нека по тази улица вървите вие,  вашите деца към училище, към работните места с много радост и настроение.“

Състезателите от Клуба по биатлон и стрелба пресякоха лентата, следвани от  момчетата от Мото Клуб „Троян“.DSCN3346

Спортният празник „Здравей, ваканция без дрога“, организиран от Община Троян, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския педагогически център, се провежда в навечерието на две дати:  Международния Олимпийски ден – 23 юни и Международния ден  за борба с наркотиците – 26 юни.

Празника откриха  малчуганите от Вокална група DSCN3337„Славейчета“ при ОПЦ с ръководител Таня Генова. След тяхното изпълнение директорът на Центъра Ценка Петрова връчи наградите на младите изпълнители за участие в Международния фестивал „Млади таланти 2015г.“ в Двореца на децата – София. Медал и грамота получи за много добро представяне и Гергана Ковачева.

 

            Божидара Симеонова изпълни своята авторска песен „Сега“, с която спечели първо място на Националния конкурс за композитори „BG – таланти“.DSCN3344

 

 

На всички участници в спортния празник, организаторите желаят много слънце и усмивки през лятото.

 

 

Коментари