СКАНДАЛНО! Задържаха началника на общинска служба „Земеделие“ в Луковит за извършена парична измама

Образувано е досъдебно производство

В хода на образувано наказателно производство е задържан началникът на общинска служба „Земеделие“ – Луковит за извършено престъпление. Лицето е изготвил неправомерно писмени документи, касаещи преразпределяне на земи на територията на община Ловеч. Това каза брифинг Валентин Вълков, окръжен прокурор на община Ловеч.

Задържаното лице без право съставя тези документи и след това по сума, определена от него, той представя на производителите тези споразумения. ГДБОП разследва лицето от миналата година и благодарение на предварителна проверка преди месец е образувано досъдебно производство.

„В това си качество лицето няма право да се занимава с такава дейност – това разпределение може да се извършва от други фирми, които получават заплащане“, поясно Вълков.

„Дали лицето е разработвано? Една година е работено по него. Колегите използваха всички законови способи – започна една съвместна работа между прокуратурата и ГДБОП и в момент на получаване на определена сума пари беше задържан“, каза Боян Раев, директор на ГДБОП.

Лицето е задържано за 72 часа. Малко по-късно днес ще бъде разгледано искането за задържане под стража.

източник: NOVA.BG

Коментари (0)
Добави коментар