Село Глогово отбеляза своя традиционен събор

През изминалите почивни дни село Глогово отбеляза своя традиционния събор с богата празнична програма. Тя включваше редица спортни и културни мероприятия, които се реализираха с подкрепата на Община Тетевен и народния представител Николай Нанков.

Съборът бе открит на 29 юни от кмета на селото – Иво Милчев, а своето приветствие към събралите се отправи и зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски. Участие в откриването на празника взеха НЧ „Ариф Дженин – 1961“ – с. Глогово, учениците от ОУ „Георги Бенковски“ – с. Черни Вит и децата от ДГ „Изгрев“ – с. Глогово. Сред присъстващите бяха зам.-кметът – Тони Стоев, общински съветници, жители и гости на с. Глогово.

През съботния ден се състоя футболен турнир за деца, проведоха се конни състезания, волейболен турнир и такъв по тенис на маса. Вечерта бе организиран митинг-заря по случай 80 години от гибелта на Ариф Дженин. Преди официалната част се проведе шествие от Кметството до неговия паметника, намиращ се в двора на училището в селото. Участие в шествието взеха кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, председателят на ОбС- Тетевен – Мария Стойчева, кметът на с. Глогово – Иво Милчев, общински съветници, представители на НЧ „Ариф Дженин 1961“, народни представители. В знак на уважение и признателност бяха поднесени цветя пред паметника на Ариф Дженин, като края на събитието бе сложен с пъстра заря.

В неделния ден жителите и гостите на Глогово имаха възможността да наблюдават съревнованията в турнира по шахмат, както и станалия вече традиционен турнир по народни борби, в памет на шампиона по борба, роден в село Глогово – Севин Миленов. Денят завърши с концерт на народния изпълнител Николай Славеев.

Коментари (0)
Добави коментар