На 25 май изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Във връзка с изборите за членове на Европейски парламент и за Народно събрание Община Ловеч напомня на избирателите, че на 25 май, събота, изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес.

Гражданите с избирателни права могат да подават заявления до 17,00 ч. на 25 май, за което общинската администрация е организирала дежурства на служители в общината и в населените места. В случаите, когато няколко населени места се обслужват от един служител, молбата е гражданите да се свържат своевременно на посочените в кметствата телефони и да заявят своето желание за подаване на заявление.

Заявление може да бъде подадено и чрез сайта на Министерството на електронното управление: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi%20na%20uslugi/obshtinski%20administratsii/unificirani%20uslugi/3303?cP=1,

или през сайта на ГД ГРАО на адрес: https&//regna.grao.bg/.

На 25 май изтича и срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение. На територията на Община Ловеч вече има назначена подвижна секционна избирателна комисия, поради което срокът се удължава до 3 май, понеделник.

Заявленията може да изтеглите от тук:

https://www.lovech.bg/bg/izbori-za-evropeyski-parlament-i-za-narodno-sabranie-2024/saobshtenie-na-obshtina-lovech-vav-vrazka-s-izbori-za-chlenove-na-evropeyski-parlament-i-za-narodno-sabranie-2024-g
Коментари (0)
Добави коментар