Мустафа Карадайъ: Ние залагаме на младите

ДПС представи кандидатите си за евродепутати. Водач на листата е председателят на партията Мустафа Карадайъ, следван от народният представител Делян Пеевски и евродепутатите Илхан Кючюк и Искра Михайлова. На пета позиция е зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Атидже Алиева-Вели, шеста е Севим Мусак, а след тях се нареждат Станислав Анастасов, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Гюлфие Арнаудова, Петър Чобанов, Сюзан Мехмедова, Синан Пехливанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб, Ертен Анисова и Цветан Енчев. Слоганът на ДПС за предстоящия евровот на 26 май е „Ние залагаме на младите“.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че винаги в ДПС младежите са имали глас, място за идеи и инициативи. По думите му младежкото е вградено в темелите на ДПС.

„Този модел тръгва от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган – в младежка възраст той въстава срещу тоталитарната власт и създава младежка организация. По-късно, в зората на демокрацията, пак в младежка възраст създава ДПС“, каза още той. Карадайъ посочи, че листата на партията е най-младата, най-добрата и най-печелившата.

„Те знаят и могат, те са отговорни и активни политици не само в партията. Те могат да реформират Европейския съюз. Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат. Те са и експерти, и дипломати, и политици, и основни носители на европейските ценности. Те ще бъдат основни двигатели на възраждането на основополагащите идеи и ценности на ЕС. Ние залагаме на младите“, заяви той.

„Заедно ще направим Европа и по-единна. Нашата листа гарантира победа“, бе категоричен Карадайъ.

Кандидатите на ДПС за предстоящите избори за ЕП:

Мустафа Карадайъ
Делян Пеевски
Илхан Кючюк
Искра Михайлова
Атидже Алиева – Вели
Севим Мусак
Станислав Анастасов
Сюлейман Сюлейман
Антоанета Асенова
Гюлфие Парушева
Петър Чобанов
Сюзан Мехмедова
Синан Пехливанов
Танер Кабилов
Сунай Якуб
Ертен Анисова
Цветан Енчев

Коментари (0)
Добави коментар