Милан Димитров от затвора в САЩ: Дават ми вода с вкус на мухъл, застояло, ръжда и химикали, тикнат съм в мазе без въздух и светлина, но с денонощен шум, причинен от промишлен вентилатор за изкопи

„Не ги интересува гладен ли си, жаден ли си – храната не само е напълно оскъдна, но и негодна за консумация. Вместо хляб ми дадоха сурово месо. Водата мирише ужасно на застояло, има вкус на мухъл, ръжда и химикали.“, каза отвлечения българин Милан Димитров в телефонна връзка.  

Припомняме, че преди седмица българинът, който беше държан като заложник  година и 8 месеца в гръцки затвор по искане на американската прокуратура, беше екстрадиран в Съединените щати. Той беше екстрадиран доста бързо, без да бъдат предупредени неговите близки. Това се случи веднага, след като стана ясно, че народни представители от „Възраждане“ са поискали среща с него в гръцкия затвор.

Благодарение на нечовешкото и жестоко отношение към него, Милан Димитров не само е сринат психически, но и е в много лошо здравословно състояние. Лекарствата, с които се лекува от две сериозни заболявания (автоимунно и хематологично), са били отнети, отнели са му и апарата, благодарение на който може да спи през нощта без да се задуши,тъй като страда от сънна апнея.

„Медицинското обслужване е  сведено единствено и само до животоспасяващо, а денталното – само до вадене на зъби, дори и здрави. Най-великата демокрация на света, държавата, която се бори за човешки и граждански права и се опитва да насади демокрацията си по цял свят, ме държи заключен в мазе без прозорци по 24 часа на ден – без чист въздух и дневна светлина и непоносимо ниво на шум, предизвикано от промишления вентилатор, работещ денонощно. В законите на тази хуманна държава, борец за човешки права, ясно е написано, че права нямаш – всичко е привилегии, които могат да ти бъдат отнети. За сметка на това ти предлагат платени услуги на безобразни цени – това важи както за храна, напитки и санитарни материали, така и за да ти предоставят телефон да се обадиш. Също така е и много хуманно транспортирането на задържаните – като през средните векове са оковани целите им тела във вериги, включително и през кръста. И е много демократично тоалетната чиния да не е оградена и докато се яде, останалите затворници могат да се насладят на приятни за окото и носа гледки и миризми. Дадоха ми носено, неизвестно от кого, мръсно долно бельо и обувки.“, каза с треперещ глас Милан Димитров по телефона. 

Българинът на практика е захвърлен като скот в един частен затвор в Сан Антонио, щата Тексас, без да бъде призован в съда по официален ред от американските власти.И той е в затвор в САЩ, защото според американския прокурор Милан Димитров е имал търговски отношения с Русия. Парадоксът е, че той е обвинен за износ на нелегални, според американското законодателство, търговски компоненти, които обаче така и не са изнесени – те са тук – в България. 

Според „Възраждане“ нашият сънародник в момента се превръща в изкупителна жертва на безхаберието на две поредни български правителства.

Коментари (0)
Добави коментар