Кметът на Ловеч свиква на 20 септември консултациите за сформиране съставите на СИК

Кметът на Община Ловеч свиква консултациите за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за провеждане на парламентарните избори, насрочени на 27 октомври. Той кани за участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание.

Консултациите ще се проведат на 20 септември, петък, от 10 ч. в заседателната зала на Общината. Участниците в тях следва да представят писмено предложение за състав на СИК, което да съдържа наименование на партията или коалицията, която прави предложението,  имената и ЕГН на предложените лица, длъжността, за която се предлагат в комисията,  образование, специалност, телефон за връзка. Представя се още заверено копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 27 август т.г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 50-ото Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията. Когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно. Необходим е още списък на резервните членове, които да заместят предложените за състав на СИК, когато правомощията на член се прекратят предсрочно или когато не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на ОИК.

Примерен образец на формуляр за поименно предложение за състав на СИК и резервни членове е публикуван на сайта на Община Ловеч www.lovech.bg , секция „Актуално“, „Избори и референдуми“, „Парламентарни избори 27.10.2024“

В консултациите може да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Коментари (0)
Добави коментар