Започна изграждането на нов хипермаркет Технополис в Ловеч

Технополис и Lidl, който е в съседство, ще създадат нова търговска зона в града

15.08.2024 г. Ловеч, С тържествена церемония стартира изграждането на нов хипермаркет Технополис, част от „Видеолукс Холдинг“, в гр. Ловеч. Обектът ще бъде разположен на ул. „Княз Имеретински“ 103 (до магазин Lidl).

След отслужения тържествен водосвет, първата копка бе направена от Страцимир Петков, кмет на община Ловеч, Жельо Добрев, управител на строителна фирма Автострой, и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”.

Радвам се, че вече направихме една малка крачка в посоката, в която отдавна си мечтаем да поемем в този прекрасен град. Имахме възможността да изберем най-хубавото и комуникативно място и вярвам, че и новият хипермаркет Технополис ще предостави качествено потребителско изживяване, и ще отговори на нуждите на жителите на Ловеч. Благодарим на местната администрация за бързото и ефикасно съдействие.”, коментира Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“.

За един кмет на град и община е чест да има такъв голям български инвеститор. Още от първата ни среща с управителния съвет на Видеолукс Холдинг, екипите ни се сработиха прекрасно. Радвам се, че този инвеститор избра именно нашия град, защото чрез него ще бъдат отворени нови работни места и ще се подпомогне местната икономика. За един кмет това, че някой идва, а не си тръгва, е голяма чест и удоволствие.”, допълни Страцимир Петков, кмет на община Ловеч.

Новият хипермаркет за черна, бяла техника и IT ще разполага с 2 000 кв.м търговска площ. Той ще предлага на клиентите многообразие от над 25 000 артикула от различни продуктови категории – електродомакински уреди, телевизори, видео и аудио техника, смартфони, смартчасовници, компютри, техника за спорт и свободно време и още много други.

Технополис Ловеч ще бъде изграден до вече съществуващия магазин Lidl, и в новата търговска зона потребителите ще имат още по-голям избор и разнообразие от продукти на двата магазина. За повече удобство и улеснение на клиентите ще бъде осигурен нов безплатен паркинг със 75 паркоместа, който ще се добави към този на вече работещия Lidl.

Планира се да бъдат инсталирани фотоволтаични панели на покрива на обекта, които ще заменят по-голямата част от потреблението му на електричество със зелена енергия. Това е поредният проект на „Видеолукс Холдинг“ насочен към внедряването на устойчивите бизнес политики. През последните четири години над 10 000 соларни панела

са инсталирани на покривите на търговските обекти на Технополис. През 2024 г. веригата замени изцяло над 350 хиляди хартиени етикета с електронни в общо 34-те хипермаркета на компанията в страната. В допълнение, Технополис събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. По този начин активно подкрепя общите усилия за намаляване на замърсяването на околната среда с електронен отпадък и подпомага кръговата икономика.

Очаква се новият търговски обект да отвори врати през декември 2024 г.

За Технополис:

Технополис е водещата верига за техника за дома, офиса и свободното време на българския пазар. Компанията осигурява широк набор от продукти в различни категории, комфортно пазаруване, професионална консултация и разнообразие от услуги, за да отговори на нуждите и да подобри живота на всеки един потребител. С повече от 20 години опит на пазара,Технополис е лидер в търговията с потребителска техника в България. На разположение на клиентите са 34 хипермаркета в 25 града в страната, заедно с онлайн магазина на компанията.

Коментари (0)
Добави коментар