В Рибарица бе обявено частично бедствено положение в следствие на силната буря с градушка през изминалата вечер

На 14 юни зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски свика заседание на Общинския щаб за защита на населението във връзка със силната буря, придружена от градушка /с големината на тенис топка/, паднала вчера на територията на село Рибарица. В следствие на бурята за засегнати голям брой домакинства, като има множество щети върху покривни конструкции на къщи и моторни превозни средства.

Г-н Врабевски отбеляза, че още снощи е бил на терен заедно с кмета на с. Рибарица – Пенка Ганева и са огледали част от засегнатите домакинства. Той добави, че е имало проблем с ел. захранването, но той е бил отстранен своевременно от екипите на електроразпределителното дружество.

Зам.-кметът допълни, че 3 групи са на терен, за да опишат щетите и подчерта, че няма пострадали хора.

Г-н Врабевски каза още, че след разговор с директора на Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Тетевен, е договорено на 17 юни /понеделник/ екипи на дирекцията да посетят пострадалите, за да окажат помощ при попълването на заявления за еднократна помощ.

Членовете на щаба взеха решение да се обяви частично бедствено положение на територията на село Рибарица, което влиза в сила от 10.00ч. на 14.06.2024г. със Заповед № 382/14.06.2024г.

Коментари (0)
Добави коментар