Валери Митов ще води листата на БСП в 7 МИР-Габрово

Днес Националният съвет на БСП утвърди водачите на листи за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. За 7 МИР-Габрово водач ще бъде областният председател на БСП Валери Митов. Той ще води листата на „БСП-Обединена левица“.

„Обединени ще вървим към победата и ще върнем доверието към нашите избиратели. Тръгваме със заявка за силен резултат в област Габрово и ще бъдем до всеки един наш избирател, ще си върнем заедно всеки загубен глас през годините“, заяви Валери Митов.

Валери Митов е на 33 години, роден е в Габрово. Средното си образование завършва в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев” в Габрово и още докато е в гимназията завоюва първи места в състезания по ИТ.

Висшето си образование завършва в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” специалност „Бизнес информационни технологии” – бакалавър и „Бизнес информатика с английски език” – магистър. Успешно завършва Българско училище за политика.

Член на Националния съвет на БСП. От ноември 2020 г. е областен председател на БСП – Габрово след двегодишно председателство на Младежкото областно обединение на БСП. Заемал длъжността управител на държавното дружество „Плод-Зеленчук“ ЕООД.
Народен представител в 49-ото Народно събрание на Република България.

Коментари (0)
Добави коментар