БСП-Троян: БСП е пред риск от самоунищожаване!

Общинската организация на БСП – Троян от дълго време изпитва тревога за състоянието на БСП. Тази тревога ескалира след проведените избори за народни представители и евродепутати на 9.06.2024 г.

Членовете на организацията считат, че е крайно време за предприемане на решителни промени в управлението на партията и нейната роля в държавата ни. Общинската организация на БСП се отнася с уважение към акта на подаване на оставка от Председателя на БСП г-жа Корнелия Нинова и поемането на отговорност за разгромяващата изборна загуба. Считаме, че оставка следва да подаде и ИБ на БСП, което носи отговорност за взимането на всички решения, касаещи изборите, а и Партията като цяло.

Намираме за нужно:

  1. Да бъде свикано незабавно заседание на НС на БСП.

2. Във възможно най-кратък срок да бъде свикано извънредно заседание на 50-я Конгрес нa БСП.

3. На заседанието на НС да бъде избрано временно ръководство /от 3 до 7 души/, което да включи както досегашни членове, така и носители на различен тип идеи за бъдещето на партията, с основна задача да подготви конгреса.

4. Временното ръководство да започне преговори с всички леви партии за обединение на левите сили в страната.

Общинската организация на БСП в Троян счита, че БСП е пред риск от самоунищожаване. Ние не искаме да бъдем част от този процес, заради Партията си и заради държавата си.

  Общински съвет на БСП – Троян

Коментари (0)
Добави коментар