Таско Тасков: Почти нулева възможност за развитие на професионален спорт в област Ловеч

Господин Тасков, Вие за първи път се явявате на избори за народни представители. Какво Ви накара да влезнете в дълбоките води на политиката?
Накара ме това, че не се вижда реална алтернатива на досегашните управляващи страната ни партии. Никой от сегашните политици не е направил реални действия за повишаване качеството на живот на обикновения гражданин, а само се следва линията на политика на дадената политическа партия с цел да се облагодетелства тя или близки до нея хора.

Кои са основните проблеми на хората от област Ловеч, с които се сблъскахте по време на предизборната кампания?
Основните ми приоритети са подпомагане на местната власт, борба за повече спортни площадки, повишаване качеството на обучение и образование в детските градини и училищата в регион Ловеч.

Вие сте водач на листата от ПП „Български гласъ“ в 11 МИР-Ловеч, кои са основните приоритети на Вашата партия?
Обезлюдяването на региона, ниската средна работна заплата, високата безработица, високата средна възраст на живеещите в областта, което означава, че младите рано-рано напускат родните си домове. Естествено, за да бъда безкрайно точен, бих посочил и добрите примери в областта като г-жа Донка Михайлова – кмет на Община Троян, която се справя по възхитителен начин с поверената ѝ задача и е пример за управленец и държавник. Също така, хубави думи бих могъл да кажа и за д-р Бояджиева – кмет на Община Тетевен, която също върши доста добра работа в нейния регион.
„Български гласъ“ е партия, която изповядва патриотични принципи и в която всеки един член и симпатизант има право на лично мнение, което може да изказва свободно, а не както в другите партии – да следва само идеологията спусната от лидерите.

Вие сте човек на спорта, в област Ловеч има ли достатъчно добри условия, за да може децата да тренират и какво трябва да се направи още в тази посока?
В област Ловеч съм категоричен, че няма достатъчно добри условия за спорт и именно това е една от точките, по която най-много ще работя в 50-ото НС. Недостатъчно, да не кажа никакви спортни площадки за масов спорт, лоша спортна инфраструктура в детските градини и училищата. Почти нулева възможност за развитие на професионален спорт в региона. За пример давам единствения професионален футболен клуб, останал в гр. Ловеч, за който четох, че намеренията на кмета на града е да играе следващия сезон във Втора лига и да изпадне в Трета, защото Общината няма средства да го издържа. Другата болка, свързана с футбола е, че вече станаха доста години, в които сравнително големи Общини и градове с традиции в региона нямат мъжки представителни тимове дори в Трета лига, да не говорим за състоянието на волейбола, баскетбола и други знакови спортове в региона.

С кои партии в 50-ото НС бихте намерили допирни точки?
Лично аз бих работил с всички партии и народни представители, които покажат, че милеят за обикновения човек и правят неща, които директно повишават качеството на живот на гражданите на Република България. Няма да се уморя да повтарям, че политиката трябва да бъде инструмент в ръцете на политиците, с който те да повишават качеството на живот на гражданите, а не маша, с която да облагодетелстват само определени близки кръгове до партиите им и лични приятели.

Защо хората трябва да гласуват за Вас и ПП „Български гласъ“?
В днешно време е много трудно да убедиш хората, че трябва да гласуват за нови партии и нови лица, защото на всички им омръзна постоянно да се доверяват на нови лица и партии и те да са дори по-зле и от предишните вече утвърдени такива. Но бих призовал всички, които не виждат алтернатива на създаденото статукво да гласуват за ПП „Български гласъ“, защото при нас има много достойни политици и най-вече хора, в които съм сигурен, че ще работят за благото на народа, а не както вече споменах за благото на партията и кръг от близки до нея хора.
Бих желал да завърша с една молба към вас като уважавана медия в региона, да направите една анкета с въпрос „Защо българина застава пред урните?“ със следните отговори:

  1. Защото някой му е платил;
  2. Защото е част от корпоративен вот;
  3. Защото са му казали, че ако „нашият“ човек спечели, ще има „нещо“ и за него;
  4. Партиен вот;
  5. Защото вярва, че гласувайки, той може да промени бъдещето си.
    И тук, аз ще призова всички, които са посочили за отговор вариант 5, да гласуват за „Български гласъ“, защото точно ние сме хората, които биха работили, за да променим съдбите им към по-добро!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари (0)
Добави коментар