Програма за празника на град Дряново

Вече почти 800 години продължава традицията на живущите в района на днешния град Дряново да се събират през месец октомври и да празнуват заедно. Възникнала във връзка с почитта към св. Петка Българска, днес тя е официален празник на града.

Тази година събитията от празничната програма ще се проведат в периода 13-19 октомври. В серия от публикации ще ви представим всяко от тях. Започваме с един от акцентите – заключителният концерт на 19 октомври, който ще започне в 17:30 ч. на различно място от обичайното – пл. „Колю Фичето“.

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ГРАФА, ДЖУНИЪР БЕНД И МЕСТНИ АРТИСТИ

За първи път ще посрещнем в Дряново един от най-обичаните и известни певци в България. Владимир Ампов – Графа прие поканата на Община Дряново и ще изнесе незабравим спектакъл на сцената, която ще бъде разположена на пл. „Колю Фичето“.

Графа е емблематичен български изпълнител и една от най-влиятелните фигури в българския музикален свят. Певец, композитор, автор на текстове и продуцент, Влади има зад гърба си 15 албума, над 50 награди, 40 номер 1 сингли, и безброй разпродадени концерти.

През 2009 г., Графа е първият български артист покорил световната музикална класация MTV’s World Chart Express с песента си „Ванилия”. Там има и още 11 излъчени негови песни.

В златната колекция с хитове на Графа откриваме емблематичните „А дано, ама надали”, „Домино”, „Моменти”, “Drama Queen”, „Огън“, „Страничен наблюдател“, „Ти грееш“, „Утре отново“, „Вековна гора“ и много други.

На 6 април 2017 г., Графа отбелязва ново постижение за родната музикална сцена, като разпродава напълно билетите за концерта си в най-голямата зала за събития в България – „Арена Армеец”. Така той се превръща в първия български съвременен поп изпълнител, който изнася самостоятелен концерт пред повече от 14 000 фенове в България.

На 30 септември 2023 година Графа отвори нова страница в историята на българската поп музика като стана първият поп изпълнител със самостоятелен концерт на Национален стадион “Васил Левски”.

На официална церемония, състояла се на 23 май 2023 година Графа е удостоен с почетния знак за принос към българката култура и изкуство „Златно перо“.

На сцената в Дряново ще видим и страхотните деца от детския духов оркестър „Джуниър бенд“. Създаден през 1992 г. към СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, оркестърът се подвизава с това име от 2017 г. Разширявайки своя репертоар и отворен за нови жанрове, оркестърът набира огромна популярност и очарова публиката в България и чужбина, под ръководството на преподавателя Йордан Цветанов. Те достигнаха финал в предаването „България търси талант“, а след това направиха национално турне с Графа и записаха обща песен с него.

Коментари (0)
Добави коментар