Орлин Горанов, група „Молец“, DJ 89 и още знаменити имена от българската сцена ще са част от Български фестивал на сливата

Четиридневно издание на Български фестивал на сливата ни предстои през септември. От 20 до 23 септември ще се проведе тазгодишното издание на фестивала, който е с над 30-годишна история.

Богата и разнообразна програма са подготвили организаторите. Събитието по традиция се провежда на две локации – в центъра на град Троян и на зелените поляни на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак.

В Троян събитието започва още на 20 септември. В 18:15 ч. ще дадем начало на фестивала с традиционното празнично дефиле, официално откриване и концерт на любимите ни танцьори от Фолклорен ансамбъл „Траяна“, както и формация „Жарава“.

Един от най-обичаните ритуали – този по запалване на казана за изваряване на ракия, ще се случи в съботния ден, 21.09.2024 г., в 11 ч. До тогава ще запазим в тайна името на Главния майстор на троянска сливова ракия, който ще запали казана. Изключително пъстра концертна програма предстои през целия ден, като акцент в нея са изпълненията на група „Молец“ и DJ сет с DJ 89|BRATЯTA.

В Деня на независимостта на България на троянската сцена ще се качи обичаният Орлин Горанов, с концерта „50 години магия“ и участието на Марияна Попова, Александра Раева и Кристина Димитрова.

Всеки ден посетителите на Фестивала могат да се потопят в атмосферата на Улица на занаятите, по която освен занаятчийски творби ще има и демонстрации. Организаторите са подготвили арт ателиета и спортни прояви на открито. Не пропускайте да видите и участието на местни и гостуващи състави в Откритата сцена.

На 23.09., понеделник, ще си кажем До нови срещи с концерт на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.

Националното изложение също ще ви очаква с гостоприемство и отворени врати, като предстои да ви разкажем какви изненади са подготвили. Програмите за събитието в Троян и Орешак може да проследите във Facebook страницата на събитието, както и на официалната интернет страница на Община Троян www.troyan.bg и в страницата на Националното изложение – https://www.fairoreshakbg.com/.  

Една традиция с вкус и настроение продължава да привлича хора от цялата страна! Очакваме ви!

Коментари (0)
Добави коментар