Марина Войкова е новата Мис България! Историята продължава – короната връща блясъка си!

26-тото издание на Конкурса Мис България се излъчи на живо от сърцето на София. С явен вот  на авторитетното жури и  интернет гласуване в реално време се отличава избора на най-красивата българка за 2015 година. Организатор и лицензиант на конкурса  е Агенция Интерсаунд с президент Ирина Папазова.

Победителката и двете и подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и  Miss Globe през следващата година, което дава хоризонт за развитие в областта на модата и открива перспектива пред нашите победителки за широка интернационална подкрепа на благотворителните каузи, които защитават. Пътуването им ще се осъществи с подкрепата на Пътническа агенция „Летище София“.

Бляскавата церемония  започна с внушителен спектакъл, изпълнен от участничките. Хореографията, дело на Мартин Желев е подчинена на градовете, която илюстрира Символите на България. Модна Къща Юнона подготви за това специални тоалети с картини от родните им места. Следват турове с  елегантните облекла на Патриция Пепе, облеклата на Карън Милън, в които участничките носят елегантни обувки от последната колекция на GiAnni. Момичетата танцуваха на сцената заедно с  Орлин Павлов, представяйки бански Делфина, с красивата хореография на Кремена Шопова. Изискан стил на избраните в Топ 5 претендентки за короната придадоха тоалетите от новата колекция на дизайнерката София Борисова – Модна къща Романтика. В програмата ще вземат участие и финалистите от X Фактор и Гласът на България: Боряна Баташова, Сабатин Гогов, Тодор Гаджалов и Христо Младенов и Василена Шопова и Виктор Алеков Балет Ера. Специален гост на конкурса е швейцарската звезда Ванеса Ака с артистичен псевдоним Ла Дива.

Водещи на бляскавата церемония са Ваня Пенева и Орлин Павлов.

В журито,председателствано от Ирина Папазова присъстваха: Йоан Гаврила и Ирина Хайет, организатори на Мис Румъния, Розарио Бове- Академия Дел Лусо, Михаел Глейдщман „Уолфорд“, Ердоан Мустафов- „Алтънбаш“, Наталия Гуркова-Мис България 1998, Христо Сираков, Елена Ангелова-Мис България 1999, София Борисова- Романтика фешън, Алисе Исмаил- Джи Ани, Вили Боршукова-Магама  и други специалисти в модната сфера. Като пълноправен член на журито символично присъстваха и зрителите чрез техния интернет вот.

Мис България 2015 – Марина Войкова е на 21г от Елин Пелин.

Завършила е класическата гимназия в София а в момента Учи Българска фиология в СУ .

Интересното за нея е че тя е и Малка Мис България 2004  , когато е била едва на 9 години.Модел е от 2 години пътувала е в Париж и Истанбул където работи с едни от най дборите модни агенции . През Януари и предстои да пътува в Милано а след това и в Лондон .

На второ място се класира Александрина Цветкова ,на 18 години,ученичка  в Немската гимнаизия в Бургас,тренирала  7 год, художествена гимнастика.

На трето място е  Ирена Петрова, от Севлиево – с разностранни интереси – спортни танци, акробатика, баскетбол. Студентка в НБУ специалност Бизнес администрация.

Каузата на Мис България тази година е насочена към Екологично чиста среда за живеене. В  подкрепа на това победителката ще получи  чисто нов велосипед  Leader.

Голямата награда за Мис България 2015 е стипендия на стойност 8000 евро предоставена от италанското училище за мода в Милано „Академия дел Лусо“.

Участничките  получиха подаръци от Gold Collagen, Park Hotel Vitosha, Dary Travel, Bet print, Inglot и Фешън сенс, Magama, Леново,Алтънбаш, Ла кле, Сотис,Премиум Стайл, Дипломат,

Коментари (0)
Добави коментар