Зафиров категоричен: Корнелия Нинова няма да е кандидат за депутат от БСП

Бившият лидер на БСП Корнелия Нинова няма да е част от листите на партията на предстоящите парламентарни избори. Това обяви пред БНТ временно изпълняващият функциите председател на бившата компарти Атанас Зафиров.

Той обясни, че по уставни ограничения, приети именно от Нинова, всеки с 12 години стаж като народен представител, не може да се кандидатира повече за такъв.

В съботя се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което беше взето решение да се направи проверка на поведението на бившия лидер и приближените около нея. В изказване след заседанието Зафиров дори обвини Нинова, че с действията си саботира партията.

Той даде за пример решението на съда да потвърди Зафиров като изпълняващ функциите на председател на партията, което е обжалвано. Заради това сметките на левицата са блокирани и по думите му политическата сила не може да изпълнява нормално функциите си.


„В листите ще заложим на регионалния принцип. Ще излъчваме хора, които са познати в регионите, защото именно такива хора могат да съберат висока подкрепа“, обясни Зафиров.

Той добави, че към коалицията около БСП, която ще се яви на изборите, са се присъединили „Левицата“. В нея са партии като „Изправи се, БГ“, АБВ и „Движение 21“. По думите му в обединението са още социалдемократи, еколози и комунисти.

Коментари (0)
Добави коментар