Елпром Троян е сензация отново! Прецедент, 4 златни медала за иновации…

Лидерът в електрическата промишленост взе и голямата награда за дизайн

Най-много златни медали – 4 на брой, получи „Елпром Троян“ на 74-ия Международен технически панаир в Пловдив. Предприятието, което е лидер в електрическата промишленост, бе отличено за иновации в индустрия 4.0.

Щандът, разположен в 13-а палата, грабва с модерност и визионерство. Оборудването му е доставено със 17 тира. Огромен екран с размери 10 на 4 метра показва историята на завода. Това е единственият подобен монитор у нас. На други 4 огромни двустранни телевизора се представят най-новите изделия на предприятието. Всичко е изящно аранжирано.

Целият щанд е в аквамарин и синьо – цветът на Четвъртата индустриална революция. „Гледаме, учим се и вървим напред“, заяви Младен Мондешки, собственик на „Елпром Троян“. Освен четирите златни медала заводът получи и голямата награда за дизайн на панаирна експозиция. „Визията на нашия щанд е препратка към индустрия 5.0“, каза собственикът на „Елпром Троян“

Инж. Теодор Енев взе отличието за иновацията „Предпазна система за електрическа защита на трифазни електродвигатели“.

Продуктите на предприятието, отличени с панаирно злато, са революционни за електрическата промишленост. Първият приз е за „Предпазна система за електрическа защита на трифазни електродвигатели“. „Прехвърлихме достиженията на автомобилната индустрия в електрическата промишленост“, обясни Мондешки. Вторият медал е за „Телеметрична спирачна система за елекродвигатели“. При критична ситуация, тя автоматично се задейства и не позволява да се предизвика запалване. „Това е иновация и инженерно постижение“, отбеляза Мондешки. Други два златни медала са за „Едностранна спирачна система за електродвигатели“ и за „Двойно триеща електромагнитна спирачка“.

„Гледаме с визия към Дубай 2020, където се очаква стартът на Петата индустриална революция. В нея човекът ще има ключова роля“, обобщи Младен Мондешки.

Финансовият мениджър на „Елпром Троян“ Стела Маринова получи медал за иновацията „Телеметрична спирачна система за електродвигатели“.

 

Коментари (0)
Добави коментар